Om föreningenVisste du att det finns en förening som heter Hantverket här i Örebro?Det är en ideell förening för dig som på fritiden under trivsamma och anspråkslösa former vill arbeta med hantverk inom snickeri, svepasks-tillverkning, knivslöjd, silversmide, keramik eller textil.

Verksamheten startade 1980 i den gamla, nu rivna, skofabriken Victoria på Nygatan. Sedan mars 1995 bedriver föreningen sin verksamhet i slöjdsalen i Navets skola i Örebro, där vi samnyttjar lokaler och utrustning med skolan. Keramiken bedrivs i Skebäckshus på Sturegatan 56.

Du kan vända dig till kvällens handledare med frågor och få viss hjälp, men vi bedriver inte regelrätta kurser. Föreningens grundidé är att med hantverk som ett gemensamt intresse.också skapa en social samvaro.

Som medlem i vår förening får du två kvällar i veckan komma och utöva dina intressen och skapa fritt i flera timmar. Vi har inga lärare, utan vi hjälper varandra. Du är naturligtvis välkommen att titta in och stilla din nyfikenhet! Mer information finns under de olika flikarna.

Slöjdkvällar.

Våra öppettider under terminerna är tisdagar
18:00-21:00 samt onsdag 15:30-21:00, då vi träffas på Navets skola på Ladugårdsängen. Vi brukar också ha tre träffar under skolans sommarlov. Då kan man lämna kvar det man håller på med i lokalen till nästa gång. Det finns bara vissa små möjligheter att göra det under terminerna.

Medlemsavgiften i föreningen är f.n. 300:- per år.
Kvällsavgiften,10 kr / kväll, betalar alla besökare för förbrukningsmaterial och slitage.
Postgiro: 282664-2

Väl mött på Hantverket!